RaftingZambezi04

THE MIGHTY ZAMBEZI

Dag 1.
Afspraak in Zaventem en vlucht naar Londen, nachtvlucht naar Johannesburg en dan verder tot LIVINGSTONE in Zambia.Dag 2.

We komen na de middag aan in Livingstone. Transfert naar de NGOLIDE LODGE in Livingstone. Namiddag vrij, keuzeactiviteit als bezoek Victoria Falls, bezoek park met de neushoorns e.a. Verblijf in de Ngolide Lodge

Dag 3 en 4.
Vertrek naar de Upper Zambezi voor een 2 daagse Kano safari tussen de krokodillen en de nijlpaarden, Overnachting in tenten onderweg. Einde dag 4 transfers naar de Ngolide Lodge.

Dag 5.
Vrije dag met keuzeactiviteiten, bv. bezoek aan CHOBE park in Botwana. verblijf in Ngolide Logde.

Dag 6.
vertrek naar de Victoria Falls voor de eerste dag rafting op de Zambezi. Eerste dag liefst 22 rapids.
Overnachting langs de rivier in tenten.

Dag 7.
tweede dag rafting met een 15 tal rapids, omdragen op twee plaatsen.

Dag 8.
we varen de laatste grote rapids als ‘Sleeping at the wheel” overnachting in tenten op een strand met zand uit de Kalhari desert.

Dag 9.
de vallei opent zich meer en meer en we zien ook meer gevarieerde fauna en flora. De nijlpaarden worden nu echt dreigend.

Dag 10.
laatste dag op de rivier, we varen nu voorbij vissersdorpjes en we eindigen op Lake Karikba… Terugtocht naar Livingstone en overnachting in Ngolide.

Dag 11.
Vrije voormiddag met keuzeactiviteiten als met ULM over Vic Falls vliegen bv.
Na de middag vertrek uit Livingstone en via Johannesburg terug naar Londen

Dag 12.
Vanuit Londen naar Brussel

 

 

Reisperiode en Klimaat:
In november is het in de Zambezi vallei al “laag” seizoen, de Zambezi is dan bevaarbaar vanaf de VICTORIA FALLS. Normaal is het in november nog zeer warm maar ook een eerste regenvlaag is niet uitgesloten.

Transport:
De lokale operatoren vervoeren ons van en naar de actie plaatsen, dus alle vervoer is in de prijs inbegrepen.

Bagage:
Helm, life jacket ontvangt U ter plaatse. Zorg zelf voor lichte kledij, zwembroek plastieken sandalen voor in de raft, lichte regenjas, toiletgerief, zonnebescherming handdoek, slaapzak, matje, zaklamp. Probeer vooral de uitrusting die U meeneemt op het water licht en compact te houden.

Conditie:
Deze reis is geschikt voor mensen met een goed lichamelijke conditie. Je moet sportief zijn, een echte TEAMSPELER die in GROEP kan werken. Ervaring in raften is een must, tijdens het varen zijn de leefcondities rudimentair dus verwacht niet de minste LUXE… we zijn in de Zambezi vallei…

Gezondheid:
De Zambezi is een Malaria gebied…. Ga bij Uw huisdokter voor de nodige inentingen.